Tesla работи върху разработката на собствен процесор за автономни автомобили, твърди CNBC, цитирани от The Verge. Този чип би трябвало да поеме основна част от задачите, свързани с обещанието на Илон Мъск, че до 2019 г. автомобилната му компания ще има напълно самоуправляващ се модел. 

Според CNBC производителят на електромобили работи с AMD за разработката на чипа за автономно шофиране. Това е ход, който може да се свърже лесно със скорошното наемане на бившия директор от AMD Джим Келър, който пое част от задачите на Крис Латнър в сферата на разработката на хардуер за автопилот на Tesla. Напълно очаквано нито AMD, нито Tesla са отговорили на запитвания по темата.

Пълната автономия ще изисква огромна изчислителна мощност за обработка на всички телеметрични данни, произведени от различни камери и сензори на автомобила. Затова най-големите компании - производителки на чипове, заемат позиции на пазара за автономно шофиране. Intel наскоро обяви, че влиза в партньорство с Waymo за развитие на автономно шофиране.

В същото време Nvidia работи с Toyota, Audi, Volvo, както и няколко други собствени проекти. Tesla също е работила с Nvidia над най-новите версии на автопилота си.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

Суперколата Mercedes-AMG Project One е почти готова за пътя

0 | 23.09.2018