Microsoft излезе с официална покана към някои от най-големите имена в гейминга за създаването на междуплатформена инфраструктура, която да позволи на Xbox Onе геймърите да играят с колеги, притежаващи други системи.

Компанията посочи конкретно имена като Valve и Nintendo, призовавайки да се работи за общ онлайн режим, в който геймъри с Xbox One, PC и Switch да играят заедно.

"Исканията на потребителите и разработчиците се променят. Геймърите трябва да имат избор", казва вицепрезидентът на Xbox Майк Ибара.

Това е част от визията на Microsoft, наречена Games as a Service. С други думи, вместо да инвестира в уникални, ексклузивни игри със завладяващи сингъл кампании - нещо, което реално привлича хората към една или друга конзола - компанията предпочита да ви спечели с обещание за онлайн игра и дългосрочна поддръжка.

Проблемът за мен е, че аз си представям играта не като услуга, а като забавление. "Услуга" носи усещане за нещо делово, скучно и задължително; нещо, за което се плаща. Играта трябва да е просто начин да се откъснеш от сивото ежедневие за няколко часа и да се пренесеш в някоя далечна страна или космическо приключение. Microsoft обаче явно не вижда нещата по този начин.

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от Play

„Възвишение“ в каталога на HBO GO, българските филми в платформата стават 19

19 | 22.06.2018