Стартира проектът на Volvo за разработване на автономни технологии, в рамките на който първите две шведски семейства получиха луксозните самоуправляващи се автомобили ХС90.

Програмата Drive Me е създадена, за да разработва технологии за автономно шофиране и да събира данни от реалните условия, в които се използват умните возила.

Към първите две семейства от тестовата програма – Хейн и Симоновски от Гьотеборг - ще се присъединят още три семейства в началото на 2018 г., а през следващите четири години до 100 човека ще бъдат включени в проекта Drive Me. Семействата ще допринесат за тестовата програма с ценна информация, като позволяват на екипа инженери да наблюдава как използват колата, шофирайки на път за работа, до училището на децата или когато пазаруват.

С течение на времето всички участници в проекта ще получат достъп до по-модерни автомобили, с по-развити автономни технологии, след като преминат специално обучение. Но дори тогава тестването на тези автомобили първоначално ще се извършвае в контролирана среда и под надзора на експерти по безопасността от екипа на Volvo Cars.

Volvo планира да разполага с напълно автономна кола до 2021 г. и данните от проекта Drive Me ще изиграят решаваща роля в проектирането ѝ.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Google спира Android поддръжката на Huawei

1059 | Преди 22 ч.
Още от Tech

Galaxy S11 с кодово име "Пикасо". Samsung готви техно шедьовър

0 | Преди 10 ч.