Tesla заведе дело срещу четирима свои бивши служители с обвинение, че са откраднали търговски тайни и са ги продали на конкурентна компания. Според съдебните документи конфиденциалната информация е предадена на стартъпа за автономни коли Zoox. Изглежда, че информацията е помогнала на конкурента да ускори разработката на своята технология, базирайки я на вече извършената от Tesla работа.

Според Tesla четиримата бивши служители са нарушили условията на договорите си, препращайки документи и друга информация от служебни към лични имейли. Сред така прехвърлените файлове има схеми и друга вътрешна информация. Tesla научила за измамата, когато един от служителите по погрешка изпратил изображение на конфиденциален документ на Tesla, но вече с логото на Zoox върху него.

Самата Zoox е базирана в Калифорния и в нея работят доста бивши служители на Tesla – над 100 души. За младия и привлекателен бизнес на умните коли не е необичайно служители да бягат при конкуренти, като в процеса нещата могат да загрубеят. Подобна ситуация се случи, когато инженер напусна притежаваната от Google компания за автономни коли Waymo, за да се присъдени към Uber, и взе със себе си над 14 000 служебни документа.    

Тогава нито една от страните не призна вина.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Топ 3 на най големите глупости, с които геймърите трябва да престанат. И ТО ВЕДНАГА!

96 | 17.06.2019
Още от Tech

Измерихме за вас: това са размерите на двойката флагмани Google Pixel 4

14 | Преди 10 ч.