Да създадеш модел в естествени размери на автомобил от детския конструктор LEGO не е нещо ново, но Porsche определено надминава повечето подобни проекти. Немската компания е пресъздала своя емблематичен 911 Turbo 3.0 модел в реалните му мащаби единствено и само с датския конструктор.

Моделът се намира в официалния музей на Porsche в немския град Щутгарт и пресъздава с максимална достоверност всички основни елементи на колата: капак, фарове, шаси и др.

Разбира се, този вид Porsche не е особено аеродинамичен и изглежда доста по-ръбато от паркираната до него истинска кола. Няма спор обаче, че необичайната конструкция, при това в яркозелен цвят, представлява немска спортна кола, която не може да пропуснете.

Това не е първото подобно изобретение - неотдавна видяхме LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS, отново построен от блокчета, при това цели 2704 от тях. Сегашният макет не е чак толкова комплексен, но е не по-малко атрактивен. След престой в музея колата ще бъде изложена на Porsche Tennis Grand Prix в Щутгарт, като състезанието ще се проведе от 21 до 29 април.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Още от Tech

RED прави 8K 3D камера за своя холографски смартфон

6 | Преди 20 ч.