Шефът на Epic Games Тим Суийн е ядосан на Google, че гигантът не изчака малко, преди да разкрие сериозна уязвимост в Android версията на Fortnite. Отношенията между двете компании се обтегнаха заради това, че студиото не иска да пусне играта си в Play Store, за да си спести 30-те процента комисиона.

В петък Google обяви публично данни за това, как хакерите могат да получат достъп до инсталационната програма на Fortnite за Android и да качат малуеър. Имайки предвид броя играчи на Fortnite, това може да е умен ход. Според шефа на Epic Тим Суийни това е безотговорен ход.

„Android е отворена платформа“, пише той в Twitter. „Когато Google откри пропуска, ние работихме неуморно, за да го пачнем. Помолихме ги да не бързат с обявяването, докато ъпдейтът не получи по-голямо разпространение. Те обаче отказаха, създавайки ненужен риск за Android потребителите само за да отбележат евтини PR точки“.

Това не е първият път, когато Google разкрива уязвимости без съгласието на трети страни. В миналото Apple, Microsoft и Samsung са имали подобни оплаквания.

„Хората могат да спорят дали даденият срок е твърде дълъг или къс, но лично аз съм изненадан че Epic изобщо реши да не пуска Fortnite в Play Store“, коментира експертът по кибер сигурност Трой Хънтър.

Не че студиото е съгласно.

„Единственото безотговорно нещо тук е това, колко бързо Google оповести публично подробностите по пробива“, завършва Суийни.

 

Тагове:
Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

193 | 22.08.2019
Още от Play

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

193 | 22.08.2019