Множество собственици на PlayStation 4 предупреждават за съобщение, което съдържа поредица от символи без смисъл, но може да блокира напълно конзолата. В някои случаи ефектът е толкова силен, че се налага да се направи фабричен рестарт на хардуера, за да работи нормално.

Такива бъгове обикновено се срещат на мобилни платформи, където определено съобщение или символи могат да причинят нестабилно поведение. Ако случаят е сериозен, Sony вероятно ще побърза с ъпдейт, който да оправи проблема.

А дотогава, ако получите притеснително съобщение, изтрийте го от мобилното приложение PlayStation Messages за Android и iOS, а не от самата конзола. За да ограничите съобщенията само до такива от приятели, отидете на Settings —> Account Management —> Privacy Settings. Choose “Personal Info | Messages” и изберете Messages, след което "friends only".

Накрая, ако конзолата ви все пак пострада, рестартирайте я в Safe mode и изберете Rebuild the database. Това няма да изтрие сейвовете ви, но ще върне конзолата в начален вид.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Топ 3 на най големите глупости, с които геймърите трябва да престанат. И ТО ВЕДНАГА!

96 | 17.06.2019
Още от Play

Топ 3 на най големите глупости, с които геймърите трябва да престанат. И ТО ВЕДНАГА!

96 | 17.06.2019