Повече от половината родители оставят децата си да играят на видеоигри, които са с ограничение до 18 години, според резултатите от ново проучване.

Организацията Childcare.co.uk анкетира повече от 2000 родители в Обединеното кралство и откри, че повече от половината позволяват децата им да играят видеоигри с ограничителен рейтинг "Само за над 18-годишна възраст" без предварителни наблюдения или познаване на играта. Констатациите няма да бъдат изненада за тези, които познават видеоигрите и гейм индустрията. Докато видеоигрите носят рейтинг за възрастта, той често се пренебрегва от родителите.

Изглежда, че родителите мислят за игрите по различен начин от филмите например. Според проучването Childcare.co.uk само 18 процента от респондентите са заявили, че ще позволят на 10 - 14-годишните си деца да гледат филм "Само 18+".

86 процента от анкетираните признават, че не спазват възрастовите ограничения за видеоигрите, докато 23 процента заявяват, че не спазват възрастовите ограничения на филмите.

Изследването на Childcare.co.uk установи, че 43 процента от родителите са наблюдавали негативна промяна в поведението на детето си, тъй като е играло игри, насочени към възрастни, а почти една четвърт казва, че децата им сега разбират и използват негативен или обиден език, докато играят на тези игри.

Изследвайки подробностите от проучването, 72 процента от анкетираните са били майки. Всички, които отговарят, са били родители на деца на възраст от пет до 16 години, като 53 процента са момчета и 47 процента са момичета. 34 процента от анкетираните заявяват, че децата им прекарват четири часа или повече на ден в игра на видеоигри.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Запознайте се с новия властелин: Samsung Galaxy S10 5G е тук

258 | 20.02.2019
Още от Play

Микротранзакциите окончателно съсипаха Call of Duty: Black Ops 4

1 | 21.02.2019