Днес Canon представи новия PowerShot G1X Mark III, който пристига с някои добре познати характеристики. Новият модел е продължение на премиум серията Powershot G1X, но визуално е много повече наследник на G5X. От първия идва най-вече името, докато G5X се забелязва в множеството бутони и врътки по тялото на апарата, което е доста по-обемно от предходните G1X модели.

Най-важен обаче е 24.2 MP APS-C сензорът с dual pixel автофокус, с който Canon очевидно се гордее наистина много. Това е сензорът, който познаваме от EOS 80D, както и от безогледалните EOS M5 и EOS M6. Наличен в G1X Mark III е и DIGIC 7 процесорът за обработка на изображения. Това е сигнал, че можем да очакваме също толкова качествени снимки и видео от G1X Mark III, колкото от неговите предшественици със сменяема оптика. 

Новият апарат тежи 399 грама, въпреки че включва електронен визьор с 2.36 милиона точки и OLED технология. Освен него на гърба има 3-инчов LCD тъчскрийн, който изскача навън и е подходящ за селфита и вероятно ще превърне този модел в един от фаворитите на влогърите. За фотографите апаратът предлага добра скорост със 7 кадъра в секунда при активиран AF и 9 кадъра, когато е изключен. Освен това има Wi-Fi, Bluetooth и NFC.

Обективът на този модел е 24-72mm, като блендата е f/2.8-5.6, което предполага не чак толкова добро представяне при слаба светлина. Това се компенсира от ISO обхвата, който е 100-25600, така че да балансира работата при лоши условия. Подобно на другите модели, използващи този хардуер, G1X Mark III поддържа видео, но само до 1080p резолюция.

Дизайнът на G1X III напомня за SLR, като има врътки отпред и отгоре, както и бутони на гърба. В комбинация с тъчскрийна това ще даде лесен и бърз контрол, като налична е и функцията за избор на точка на фокус от екрана, докато гледате електронния визьор. Освен това тялото е защитено от влага и прах. Първите доставки на G1X Mark III се очакват през ноември, поне в САЩ, като цената там ще е 1299 долара. По непотвърдена информация у нас моделът се очаква в края на годината или началото на 2018.

 

Редакция 17.10, 08:27. Поправена грешна информация за характеристиките на обектива на G1X Mark III.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Samsung Galaxy S10+ с 12 GB RAM счупи Android рекорда за бързина

210 | 16.02.2019
Още от Tech

Хакер продава данните на един милиард души в Dark Web

0 | Преди 16 ч.