И звезди, и обикновени потребители забелязаха резкия спад на броя на последователите си в Twitter. Вълната от чистки започна в сряда и не можеше да остане незабелязана. Популярната социална мрежа реши да изчисти ботовете и подозрителните профили, които опорочават платформата. Така ако последователите, които са блокирани, не потвърдят, че са хора, техните акаунти ще бъдат ликвидирани без право на възстановяване.

Директорът на правния отдел на Twitter Виджай Гаде заяви, че мнозинството „живи“ акаунти вече са загубили или ще загубят не повече от четирима последователи в резултат на тези мерки. Мерките се отразиха изключително тежко на знаменитостите. Певиците Лейди Гага и Кейти Пери загубиха съответно по 2.5 и 2.8 милиона последователи, а бившият американски президент Барак Обама – около 2.1 милиона души. Любопитна подробност е, че от генералното почистване пострада и самият Twitter. Компанията се лиши от 7.7 милиона последователи.

Като цяло Twitter се е лишила от 6 процента от акаунтите. Средно всеки потребител е загубил по четирима последователи.

Представители на компанията обаче са категорични, че масовата чистка ще ѝ помогне да стане по-надеждна и по-прозрачна. Това е особено актуално след поредицата от скандали с фалшиви новини и ботове.

"Броят на последователите трябва да е точен и разумен. Искаме да промотираме доверие и конструктивен диалог", твърди Twitter.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Запознайте се с новия властелин: Samsung Galaxy S10 5G е тук

258 | 20.02.2019
Още от Tech

Портването на iOS приложения за Mac започва още тази година

0 | 21.02.2019