Нов анализ от Cybersecurity Ventures предвижда, че до 2021 г. ще има 3.5 милиона незаети работни места в сектора за киберсигурност, което е увеличение спрямо 1 милион през миналата година.

Данните за заетостта в САЩ и Индия подчертават кризата в кадрите при киберсигурността. През 2017 г. работят близо 780 000 души в сектор киберсигурност в САЩ, а има и приблизително 350 000 открити работни места.

Сегашният брой на отворените работни места за киберсигурност в САЩ се увеличава от 209 000 през 2015 г. По това време броят на работните места е нараснал със 74 процента през предходните пет години според анализ на Peninsula Press.

С тази скорост САЩ са на път да достигнат половин милион или повече незапълнени позиции за киберсигурност до 2021 г.

Националната асоциация на дружествата за софтуер и услуги (NASSCOM) наскоро оцени, че само Индия ще се нуждае от 1 милион професионалисти в областта на киберсигурността до 2020 г., за да отговори на изискванията на бързоразвиващата се икономика.

Търсенето на тези специалисти в Индия ще се увеличи във всички сектори поради безпрецедентния ръст на броя на кибератаките. Въпреки че разполага с най-големия талант за информационни технологии в света, Индия е малко вероятно да създаде адекватен брой кадри, за да запълни недостига в сектора.

"Всяка IT позиция сега също е позиция по киберсигурност" според доклад на Cybersecurity Jobs. "Всеки IT служител и всеки технологичен работник трябва да се ангажира със защитата на приложения, данни, устройства, инфраструктура и хора."

Ако това е вярно, тогава недостигът на работната сила в отрасъла на киберсигурността е дори още по-лош от това, което анализаторите предполагат в момента.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Запознайте се с новия властелин: Samsung Galaxy S10 5G е тук

269 | 20.02.2019
Още от Tech

Портването на iOS приложения за Mac започва още тази година

0 | 21.02.2019