Стилусът S Pen е това, което отличава серията Galaxy Note на Samsung от всички останалите телефони. "Писалката" допринася много за уникалните свойства, с които разполагат тези смартфони, дали началото на големите дисплеи преди с първия модел през 2011 година. Според туит, публикуван от Ice Universe (@Universelce), новата версия на S Pen, която ще бъде представена с Galaxy Note 9, ще „си заслужава чакането“.

Говори се, че тази година S Pen ще бъде с Bluetooth връзка. Това ще позволява на потребителите да използват аксесоара като безжичен говорител. Може би ще се наложи стилусът да работи на батерии, което пък ще доведе до удебеляването му. Другата възможност е освен Bluetooth и говорител, S Pen да разполага и с микрофон. По този начин притежателите на Galaxy Note 9 ще могат да извършват обаждания през аксесоара, стига той да бъде близо до смартфона.

Една интересна спекулация твърди, че потребителите ще могат да „пишат“ на лист хартия с S Pen. След като обаче стилусът няма мастило, думите, „написани“ на хартия, ще се появяват само на дисплея на Galaxy Note 9.

Официалната премиера на деветото поколение Galaxy Note е на 9 август. Така че през следващия месец и половина имаме възможността да се опитаме да се досетим какви ще са новите свойства на стилуса.